İBB İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen seminerde yangın tüpünün önemine dikkat çekildi!
Halk Eğitimi Merkezi’nde yangın eğitimi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yangın tüpünün her evde bulunması gerektiğini söyledi. Yaklaşık iki saat süren eğitim seminerinde kursiyer ve öğretmenler slayt gösterimi eşliğinde yangın hakkında bilgilendirildi.

EV YANGINLARI ANLATILDI

İtfaiye amiri Ali Rıza Bayram seminerde özellikle ev yangınlarının nasıl çıktığını ve büyüdüğünü anlattı. Ev yangına karşı alınabilecek tedbirleri anlatan İtfaiye Amiri Bayram, daha sonra yangın sırasında yapılacakları anlattı. Doğalgaz ve tüp gaz yangınlarını anlatan Bayram, bu noktada da alınabilecek tedbirleri sıraladı. Bayram, ev tüplerine göre piknik tüpünün daha tehlikeli olduğunu, mutlaka contasının değişip değişmediğinin kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı.

YANGIN SÖNDÜRME TÜPÜ

Slayt eşliğinde yangınla ilgili bilgiler veren itfaiye ekipleri, yangın tüpü hakkında da ayrıntılı bir şekilde bilgiler verdi. Yangın tüpünün içeriği ve fiziksel yapısını anlatan Bayram, daha sonra kullanımı hakkında bilgi verdi. Her evde yangın tüpün bulunması gerektiğini vurgulayan Bayram, “Bir ev yangınını büyümeden bu tüple çok rahat bir şekilde söndürebilirsiniz. Her evde bulunması lazım. İki kilogramlık bir tüp bir ev için yeterli! Buradaki herkesten ricamız evinizde bir tane bulunsun.” tavsiyesinde bulundu. İtfaiyeciler, eğitimde yangın tüpünün kullanımını da anlattı. Eğitimin sonunda bir de yangın tatbikatı yapıldı.

http://www.sariyerposta.com/