Sarıyer'de, 57 yaşındaki annesini boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Aslı Sönmezler'e, 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Sarıyer'de, bir bankada üst düzey yöneticilik yapan 57 yaşındaki annesini boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Aslı Sönmezler'in, son gelen Adlı Tıp Genel Kurulu raporunda cezai ehliyetinin tam olduğunun belirtilmesi üzerine, 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

“SANIĞIN GEREKTİRDİĞİ ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASINI TALEP EDERİZ”

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Aslı Sönmezler ile taraf avukatları katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da duruşmada hazır bulundu. Müdahil avukatlarından avukat Handan Bakbak, "Dosya tamamlanmıştır. Sanık suçunu algı ve idrak içinde bilerek, isteyerek işlemiştir. Hatta planlayarak işlemiştir. Perdeler açılmamış kapı kilitleri değiştirilmiştir. Sanığın hatıra defterinde annesine uyguladığı şiddetin itirafı da vardır. Sanığın gerektiği şekilde cezalandırılmasını talep ederiz." dedi.

"ANNESİNİ ÖLDÜRDÜKTEN SONRA, DUŞ ALIP POLİSİ ARADI"

Esasa ilişkin görüşü sorulan savcı Gürsel Akpınar’ın, hazırladığı mütalaada, anne ve babası ayrı olan sanık Aslı Sönmezler'in,  Amerika'da resim üzerine üniversite eğitimi gördükten bilgisini verdi. Mütalaada, sanık Sönmezler ile annesinin 25 Mayıs 2015 gecesi, "eve geç ve alkollü gelme" meselesi nedeniyle tartıştıkları belirtildi. 26 Mayıs sabahı annesinin kendisine bağırması üzerine sanık Sönmezler'in annesini yere yatırarak boynunu sıkmak ve kafasını yere vurmak suretiyle boğarak öldürdüğü saptandı. Ayrıca mütalaada, Sönmezler'in annesini öldürdükten sonra biraz rahatladığı, duş almasının ardından 155 polis imdat hattını arayarak olayı bildirdiği belirtiliyor.

KASTEN ADAM ÖLDÜRME İLE YARGILANACAK

Mütalaada, Aslı Sönmezler'in, "haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında üst ve alt soydan yakınını kasten öldürme suçundan" 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

KAYNAK: SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI