AAEkmek fiyatının 1 TL’den 1,25 TL’ye çıkarılmasına Sarıyerli muhtarlardan tepki geldi. Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak, “Kimse vatandaşın ekmeği ile oynamasın” dedi.

İstanbul genelinde ortalama ekmek fiyatı 75 kuruş olduğu halde Sarıyer’de 1 TL’ye satılması ve bunun üzerine 25 kuruş daha zam konması vatandaşları isyan ettirdi. Sarıyer Fırıncılar Odası’nın aldırttığı zam kararına başta Muhtarlar Derneği olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu tepki gösterip, gerekli girişimlerde bulunmaya ve zam geri alınmadı takdirde eylem yapmaya karar verdi.

CBugün mahalle muhtarlarıyla bir toplantı yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak, İBB’ye ait Halk Ekmek’in tercih edilip, çok fazla satış yapması nedeniyle fırıncıların mağdur duruma düştüğü, bu nedenle ekmeğe zaman yapıldığı belirtildi. Bizim ülkemizde ekmek tüketimi çok fazla. Asgari ücretle çalışan, ailesi kalabalık bazı vatandaşların evine her gün 10 tane ekmek alınıyor. Bu insanlar nasıl geçinsin. Günde bir, iki ekmek alan için önemli değil ama fazla tüketenler için dikkat çekici bir rakam ortaya çıkıyor. Zammın geri alınması için önümüzdeki Pazartesi günü Fırıncılar Odası yetkilileriyle görüşeceğiz. Gerekirse protesto eyleminde bulunacağız” dedi.

BPINAR MAHALLESİ MUHTARI KAMPANYA BAŞLATTI

Öte yandan Sarıyer’deki ekmek zammına karşı sosyal medya üzerinden kampanya başlatan Pınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz ise, “Sarıyer’de yaşayan vatandaşlar ekmeği en yüksek fiyattan alıyordu. Yeni yapılan zamla fiyat farkı daha da arttı. Bunu kabul etmek mümkün değil. Diğer bazı ilçelerde ekmek neredeyse yarı yarıya daha ucuz. Bu haksızlığa herkesin tepki göstermesi gerekir” dedi.