Sarıyer Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” etkinliğinde yazar Fatih Erdoğan, Sarıyerli öğrencilerle söyleşi yaptı. Yazar Erdoğan daha sonra çocuklara imzalı kitabını hediye etti.
Dünya Çocuklar Kitapları Günü etkinliği kapsamında düzenlenen söyleşiye, Fatih ve Hatemoğlu İlkokullarının 3. ve 4. Sınıf öğrencileri ile Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun ve Yazar Fatih Erdoğan katıldı. Söyleşinin ardından öğrencilerin birbirinden farklı sorularını cevaplayan Fatih Erdoğan’a Sarıyer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Filiz Coşkun ile birlikte çocuklar çiçek takdim ederek kitaplarını imzalattılar.

12

FATİH ERDOĞAN KİMDİR?

23 Nisan 1954 yılında İzmir’de doğdu. Kültür Koleji’ni ve Robert Kolej’i bitirdikten sonra, Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1980 yılında, Türkiye’de sadece çocuklar için kitap yayımlayan ilk yayın evi Mavibulut’u kurdu. Aynı yıl, ilk kitabı “Pan ve Çiçeği” ile Kütüphaneciler Derneği tarafından düzenlenen Resimli Kitap Yarışması’nda birincilik ödülünü aldı. O günden beri çocuklara yönelik çok sayıda kitap yazdı, resimledi, çevirdi ve editörlüğünü yaptı. Yazdığı 62 adet kitap bugüne dek 800.000’den çok okura ulaştı.