Sarıyer Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ‘Yeni Yıl Yemeği’ Tarabya Otel’de renkli bir atmosferde gerçekleştirildi. Başkan Genç’in dünyaya ‘Barış mesajı’ verdiği yeni yıl yemeğine ruhani liderler, konsoloslar, İstanbul ve Sarıyer protokolü ile ünlü sanatçı Zülfü Livaneli katıldı
yeni-yil-yemegi-5Sarıyer Belediyesi Yeni Yıl Yemeği ‘Birlik ve barış’ mesajları altında gerçekleştirildi. İlki 2011 yılında yapılan ve ikili ilişkilerin geliştirilmesini, dostane iş birliğinin devamını sağlamayı amaçlayan yemeğe ilgi büyük oldu. Yemek, kesilen pastanın ardından 2017’nin tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temennileriyle sona erdi.

TARABYA OTEL’DE DÜZENLENDİ

Tarabya Oteli’nde gerçekleşen geleneksel Yeni Yıl Yemeği kokteyl ile başladı. Davetliler, kokteylde renkli görüntüler verdi. Davetlilerle tek tek ilgilenen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, tüm masaları dolaşarak, sıcak bir ev sahipliği yaptı. Uzun sohbetlerin yapıldığı kokteyl’in ardından yemek salonuna geçildi.

yeni-yil-yemegi-3“MUTLULUK KELİMESİ BU COĞRAFYA’DA PEK ANLAM İFADE ETMİYOR”

Programın açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Burada sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diyerek sözlerine başladı. Ancak Genç, daha sonra şöyle devam etti:  “Mutluluk duyuyorum… dedim ancak, içinden geçmekte olduğumuz zaman sürecinde ülkemizde ve içinde bulunduğumuz coğrafyada yaşananlar, olumsuzluklar pek de bu sözcüğün, yani ‘mutluluk’ sözcüğünün  bir anlam ifade etmediğini gösteriyor. Gerçekten de çok zor zamanlardan geçiyoruz. Hem burada, yani ülkemizde.. Hem de dünya çapında, gezegenimizin hemen her yerinde. Yerel, siyasi ve ekonomik zorluklar, küresel ve bölgesel gerilimler ve çatışmalar, çevresel sorunları, azalan kaynaklarımız ve pek çok başka sorun. Örneğin, bu yıl içinde ülkemizde demokratik parlementer sistemimize yönelik olarak, on yıllardır görülmemiş büyüklükte bir saldırı gerçekleşti.  Temmuz ayında bir grup isyancı tarafından demokrasimizi hedef alarak, tanklarla, ağır silahlarla, hatta uçaklarla harekete geçerek, sıkıntılarını yaşamın her alanında hala yaşadığımız haince bir darbe girişiminde bulunuldu”

yeni-yil-yemegi-2ATATÜRK’ÜN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

"Yurtta Barış Dünyada Barış!" diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünü vurgulayan Başkan Genç;  yerelden genele, ulusaldan uluslararası ilişkilere kadar her yurttaştan en üst yöneticisine kadar herkesin sorumlulukları bilincinde barış, dostluk, kardeşlik ilkelerini hayata geçirmek için seferber olmaları gerekmektedir.  Yaklaşan Yeni Yılın, hepimize daha fazla barış, sevgi, huzur, birlik ve beraberlik getirmesini diliyorum. Önemli olan bu anlayışın rotasının doğru belirlenmesidir. Aksi takdirde Montaigne'nin dediği gibi: Gidecek rotanız yoksa esen her rüzgar sizi yanlış yere götürür.”

yeni-yil-yemegi-4GENÇ’TEN 2017 TEMENNİSİ

Genç konuşmasını yeni yıl temennisi ile tamamlarken şunları dedi: “Ben de bu notla sözlerime son verirken, zorluklarımızı aşma yolunda onun bu bilgece tavsiyelerinden alacağımız güçle tüm karanlık koridorlardan çıkabileceğimize inanıyorum. Hepinize, bu geleneksel yemeğimizde Sarıyer’de bizlerle birlikte olduğunuz için tekrar teşekkür ediyor, yaklaşan Noel’in ve Yeni Yılın, hepimize daha fazla barış, sevgi, huzur, birlik ve beraberlik getirmesini diliyorum.”

“BÖYLE BİR BARIŞ YEMEĞİ SARIYER’E YAKIŞIRDI!”

img_8464Başkan Genç’in ardından programa katılan dünyaca ünlü yazar, ozan ve edebiyatçı Zülfü Livaneli de bir konuşma yaptı. Şükrü Genç’in sadece alt yapı hizmetleriyle değil; sanata, edebiyata ve dolayısıyla barışa çok büyük katkılar yapan bir yönetici olduğunu vurgulayan Livaneli, “Hiçbir politikacı için söylemediğim bir terim var ki onu sadece Şükrü Genç için söylüyorum: O benim dostumdur. O Sarıyer’i bir edebiyat kenti yapmıştır. Böyle bir barış yemeğini düzenlemek de ona ve Sarıyer’e yakışırdı zaten...”

img_8509Bartolomeos’un vekili Sahag Maşalyan ve Polonya Başkonsolosu Michalski’nin barış, kardeşlik ve umut temalı konuşmalarının ardından kürsüye gelen Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin de bir konuşma yaptı. Kaymakam Bilgin, yemeğe katılan yabancı ülke temsilcilerinden Türkiye’nin geçmişten beri gelen  dostluğunu unutmamalarını, içinden geçtiği bu zor şartlarda kendilerini yalnız bırakmamalarını istedi.

Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği program, Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi Mektebi Vakfı tarafından hazırlanan ‘Yeni Yıl’ pastasının kesilmesiyle son buldu.