Yüzölçümü açısından Sarıyer’in en büyük mahallesi olan Maden Mahallesi’nin Muhtarı Mehmet Gümüş, Sarıyer Posta gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Gümüş, Sarıyer’in en huzurlu mahallesine sahip olduklarını söyledi.

Üç dönemdir Maden Mahallesi’ne muhtarlık yapan Gümüş, mahallenin kozmopolit bir yapıda olduğunu söyledi. Gümüş, Sarıyer’deki diğer 38 mahalle arasında en geniş alanın Maden Mahallesi’ne ait olduğunu belirterek, “Burası dört bin kilometrekare alana sahip ve bu alan içerisinde enteresan bir yerleşim var. Bir kısım çok zengin iken bir kısım geçim sıkıntısı yaşıyor. Mahallemiz, Sarıyer’in en huzurlu mahallesi, asayiş sorunu yaşamıyoruz” dedi.
“MÜLKİYET EN BÜYÜK SORUN”

İmar konusuna da değinen Gümüş, mahalle alanının ön görünüm ve geri görünüm alan olarak ikiye ayrıldığını açıkladı. Gümüş, “50 senedir yaşanan en büyük sorun mülkiyet sorunu. Her gelen söz veriyor ama seçildikten sonra kimse sözünü tutmuyor. Burada hazine ve vakıf arazileri fazla. Ön görünüm alanı Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde; fakat geri görünüm alanı öyle değil” ifadelerini kullandı.
“İNSANLAR YERLEŞİM ALANI YARATAMIYOR”

Maden Mahallesi’nin bir kısmının SİT alanı olduğunu belirten Gümüş, mevcut Boğaz Yasası’nın belli alanların imara açılmasını engellediğini söyledi. Gümüş, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yasa derhal değişmelidir. SİT alanı ve ön görünüm alanında kalan nüfus günden güne azalıyor. Boğaz yasası engel olduğundan dolayı insanlar, yerleşim alanı yaratamıyor ve göç etmek zorunda kalıyor. İmar sorunumuz artık çözülmelidir.”
“BURADA YAŞAMAK ÇOK RAHATTIR”

Maden Mahallesi’nde iki özel okul, bir devlet lisesi, bir ilköğretim okulu ve dört cami olduğu bilgisini paylaşan Gümüş, “Çok geniş alandan oluşan yerlerde insanlar, birbirleriyle gayet güzel anlaşır. Başka mahallelerde yaşanan uyuşturucu, hırsızlık gibi vakalar bizim mahallemizde olmaz. Polis buraya neredeyse uğramaz bile; çünkü asayiş sorunumuz yok. Bu anlamda burada yaşamak çok rahattır” diyerek sözlerine son verdi.