Türkiye’de bir ilk olan Sarıyer Denizcileşme Merkezi,  Milli Kürekçi Hüseyin Ürkmez önderliğinde, engelli çocuklara kürek çekmeyi öğretti.
 

“Yüzme Bilmeyen Kalmasın” sloganı ile Sarıyer Belediyesi, Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu ve Tüm Denizciler Derneği işbirliği ile hayata geçirilen projede bu kez engellilerin kürekle tanışması hedeflendi.

dml_9610Amiral Cem Gürdeniz'in Mavi Uygarlık kitabında ortaya koyduğu "Denizcileşme" kavramı ile Türkiye'de bir ilk olan Sarıyer Denizcileşme Merkezi'nin katılımı ve desteği sayesinde engelli gençler,  iki kıta arasında kürek çekerek ana karaya ulaştılar. Suada'nın çevresinde gerçekleştirilen etkinlik oldukça ilgi gördü.

SARIYER’DEN KURUÇEŞME’YE KÜREK ÇEKTİLER

Denizcilik Merkezi’nde bulunan gençler, Sarıyer’den Kuruçeşme’ye kürek çekerek geldi. Suada’da hazır bekleyen engelli gençlerle buluşan ekip, burada Milli Kürekçi Ürkmez önderliğinde kürek çekmenin tekniğini öğrendiler.Sarıyer Denizcileşme Merkezi ve Engelsiz Pedal Derneği işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, ilk kez kürek sporuyla tanışan gençler heyecanlarını katılımcılarla paylaştı.