Jandarma sorumluluk alanında olan mahallelerde yaşayan vatandaşlara yönelik başlatılan huzur toplantılarında hırsızlık olayları öne çıktı. Kilyos’un ardından Rumeli Feneri’nde yapılan huzur toplantısında da vatandaşlar hırsızlıkla ilgili şikayetlerini ilk sırada dile getirdi.
Sarıyer İlçe Jandarma Komutanlığı ikinci huzur toplantısını Rumeli Feneri’nde yaptı. Toplantıda Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Aygün ve Rumeli Feneri Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Hakan Kalın vatandaşların şikayetlerini dinledi. Toplantıya Rumeli Feneri Muhtarı Şafak Kılıç, Garipçe Muhtarı Feridun Berber, Kilyos Muhtarı Ahmet Turgut Serdarlı,Uskumru Köy Muhtarı Halil Özkara,  Zekeriyaköy Mahalle Muhtarı Semra Özkaya ve vatandaşlar katıldı.

RUMELİ FENERİ VE GARİPÇE SAKİNLERİ KATILDI

Jandarma’nın ikinci huzur toplantısı, jandarma bölgesi olan Rumeli Feneri ve Garipçe Mahalleleri sakinlerine yönelik gerçekleştirildi. Rumeli Feneri Seyrüsefa Kafe’deki toplantının açılışını tüm huzur toplantılarında olduğu gibi Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin yaptı. Bilgin, huzur toplantılarının amacı ve bölgedeki son asayiş durumları hakkında genel bilgiler verdikten sonra vatandaşlardan jandarmaya yardımcı olmaları konusunda destek istedi. Kaymakam Bilgin, jandarmanın gece gündüz demeden vatandaşın emrinde olduğunu belirterek, bölgenin asayiş ve güvenliği için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyledi. Daha sonra İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Aygün ve Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hakan Kalın birer konuşma yaptı. İlçe Jandarma Komutanı Aygün, vatandaşlardan özellikle ihbarlar konusunda destek istedi. Aygün vatandaşların çevrede gördükleri olumsuzlukları 156 ya da karakolu arayarak bildirmelerini söyledi.

HIRSIZLIKLARIN ÖNLENMESİ İÇİN MOBESE İSTEDİLER

Toplantıda Rumeli Feneri ve Garipçe sakinleri de şikayetlerini dile getirdi. Jandarma’nın Kilyos’ta yaptığı ilk toplantıda olduğu gibi burada da öne çıkan konu ‘Hırsızlık’ olayları oldu. Rumeli Feneri Muhtarı Şafak Kılıç, son zamanlarda hırsızlık olaylarının arttığını en çok bölge sakinlerinin bu konudan muzdarip olduğunu dile getirerek, köy girişine MOBESE koyulması talebinde bulundu. Toplantıda ayrıca Rumeli Feneri’nin balıkçı köyü olması nedeniyle dışarıdan gelen balıkçıların kontrol edilmesi, jandarma tarafından kimliklerinin tespit edilip incelenmesini talebi yetkililere iletildi.

Vatandaşları dinleyen Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, hırsızlık olaylarıyla ilgili olarak tedbirleri artırdıklarını, bundan sonra daha fazla hassasiyet göstereceklerini ancak vatandaşlarında özellikle jandarmaya ihbarlar konusunda daha duyarlı olmasını istedi.

 

http://www.sariyerposta.com/