635367990815482787Sarıyer Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi (SEKOM) ve Yağmur Çocuklar Psikolojik Danışmanlık Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ortaklaşa düzenledikleri “Çocuk İstismarı, Çeşitleri ve Önlenmesi” konulu seminere Sarıyerli engelli yakınları büyük ilgi gösterdi.

Uzman Psikolog Yrd. Doç. Dr. Ayşe Gökkaya tarafından verilen seminer, zihinsel ve bedensel engelli çocuklarımızın maruz kalabileceği ihmal ve 635367990834358545istismarın önlenmesi veya sonradan fark edilmesi durumunda yapılması gerekenler konusunda engelli ailelerinin dikkatini çekti. Çocuğa bedensel ve ruhsal zararlar veren önemli bir sorun olan cinsel ve fiziksel istismar ve aileler üzerinde yaratacağı travma hakkında bilgiler de içeren seminer, slayt gösterisi eşliğinde ailelere sunuldu.


SEKOM Sorumlusu Mahmut Kement, özellikle engelli çocuğu olan aileler için bu seminerlerin gerekliliğine çok inandıklarını ve bir önceki “Özel Gereksinimli Çocuklarda Ergenlik Dönemi ve Cinsel Gelişim” seminerinin ardından istismar konusuna da dikkat çektiklerini dile getirdi.