Zekeriyaköy’de faaliyet gösteren sanat atölyesi Zek Sanat, açılışının birinci yılına özel bir kokteyl düzenledi. Zek Sanat, çamurun sanata dönüştüğü seramik başta olmak üzere, ebru ve minyatür gibi alanlarda eğitimler veriyor.

Zekeriyeköy'de Sibel Özgüney tarafından geçtiğimiz yıl faaliyetlerine başlayan Zek Sanat Atölyesi, kuruluşunun birinci yılı dolayısıyla kokteyl düzenledi. Sanatçılar, kursiyerler ve sanatseverlerin katıldığı kokteylde görücüye çıkan eserler büyük beğeni topladı. Zek Sanat Atölyesi’nde eğitimlerin ve dostlukların bir arada devam ettiğini belirten Sibel Özgüney, Zek Sanat’ın kuruluş hikayesini anlattı. Özgüney, “Güzel Sanatlar Üniversitesi mezunuyum. Bir dönem Sarıyer Halk Eğitim’de seramik hocalığı yaptım ve çok güzel dostlar edindim. O dostlarımın destekleriyle Arıköy'deki atölyemi açtım. Daha sonra atölyeyi Zekeriyaköy’e taşıdık. Burada hem eğitimlerimize devam ediyoruz hem de güzel dostluklar kuruyoruz” dedi.
ÖZGÜNEY: AMACIMIZ SANATLA İÇ İÇE OLABİLMEK

Zek Sanat’ın bir seramik atölyesi olarak kurulduğunu anlatan Özgüney, şöyle devam etti: “Daha sonra ebruyu ekledik. Minyatür odalar yapıyoruz. Ama burada bizim asıl amacımız sanatla iç içe olabilmek; seramiği, ebruyu ve sanatın diğer kollarını bir araya getirerek sanatla ilgilenmek isteyen herkesle güzel, keyifli vakitler geçirebilmek.  Amaç aslında para kazanmak değil; burada birlikte olmak, dostluklar kazanmak, rehabilite olmak. Biz bu işten çok zevk alıyoruz, gelenler de çok zevk aldıklarını söylüyorlar. Herkesi bekliyoruz.”