Sarıyer’in tanınan simalarından eski siyasetçi ve işadamı Ali Genç, Sarıyer Olay'a verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ak Parti ve CHP’den Belediye Başkanlığı için teklif aldığını söyleyen Genç, Başkan Şükrü Genç’in yakınlarındakilerden bile teklif aldığını belirtti.
Sarıyer Spor Kulübü Asbaşkanı ve Sarıyer Sivaslılar Derneği Başkanı Ali Genç, bomba açıklamalar yaptı. Genç, Belediye Başkanlığı için CHP ve Ak Parti’den teklif aldığını söyledi. İşte Sarıyer’in tanınan simalarından Ali Genç’in açıklamalarından önemli başlıklar:

SARIYER SİYASİ PARTİLERİN ELİNE BIRAKILMAYACAK İLÇE

Siyasete dair çarpıcı açıklamalarda bulunan Ali Genç, “Sarıyer artık siyasi partilerin eline bırakılmayacak kadar büyük ilçe. Dolayısıyla seçeceğiniz biri vekil de olsa Belediye Başkanı da olsa Sarıyerliler bundan yeterince faydalanmalıdır ama faydalanamıyor. Sarıyer’de güzel hizmet veren varsa hepimiz bundan istifade ediyoruz. Ama veren olmazsa beş sene beklemek zorunda kalıyoruz. Bu da Sarıyer’in geriye gidişini sağlıyor. Bizim burada düşüncemiz Sarıyer’e Belediye Başkanı olarak da vekil olarak da Belediye Meclis üyesi olarak da Sarıyer’in sorunlarını bilen insanlar olmalı. Sarıyer’in çoğunluğu Sivaslı ama Anadolu kökenlileri de koyduğumuz zaman korkunç bir seçmen kitlesi ortaya çıkıyor. Burada Trakyalı da var, Ordulu da var. Her taraftan insan var. Bunların bugüne kadar yapılan tercihlerde çoğunluğun göz ardı edildiğini görüyoruz.”dedi.

DERNEKLERİ PARTİLER KURUYOR!

Sivaslılar Derneği’nin (SASİDER) başkanlığını da yapan Ali Genç, derneklerin siyasi partiler tarafından kurdurulduğunu söyledi. Genç,  “Dernekleri maalesef partiler kurduruyor veya belediyeler eliyle kurduruluyor. Belediyenin kurdurduğu dernekler onlara hizmet etsin isteniyor. Bunu hemşeri derneklerinin yapması yanlış. Hemşeriliklerini pazarlamış oluyorlar. Organizasyonlar oluyor bunun sponsoru kimler araştırsınlar. Davet edildiğim zaman önce soruyorum sponsor kim? Bir dernek yönetimi kendi kendine yetmelidir. Biz bu söylemleri üzerimize almayız. Biz destek verirsek de hiç kimsenin bize imtiyaz sağlaması için vermeyiz. Sarıyer’in menfaat ve çıkarları doğrultusunda işi en iyi kim yapacaksa ona destek veririz.”dedi.

BELEDİYECİLİK EKİP İŞİ

Gelen soru üzerine Sarıyer Belediyesi’ni ve CHP’yi değerlendiren Ali Genç, “Son zamanlarda belediye başkanlığı var diyemeyiz. Çaba sadece Şükrü Genç’te var. Sarıyer 300 binin üzerinde nüfusu olan bir ilçe. Belediyecilik bir ekip işidir. Üst kademe ile alt kademe arasında ciddi bir boşluk olduğunu görüyoruz. Bu da vatandaşın belediyeye daha fazla ulaşmasını engelliyor. Siz bir kişi ne kadar iyi olursanız olun neticede süper değilsiniz. Eliniz kolunuzun olması lazım. Burada boşluk var.”dedi.

AK PARTİ’NİN OYLARI CHP’NİN ÖNÜNDE

Belediye ile ilgili değerlendirmelerini sürdüren Ali Genç, “Şükrü Genç’in bu işi götüreceği kanaatindeyim ama eksikler var, ilerde bunlar önüne problem olarak gelebilir. Bugün AK Parti’nin Sarıyer’deki oyları yüzde 60’lara yakın. CHP’nin çok önünde.  Genç’in bu işi ciddi anlamda düşünmesi lazım! Ona destek verenler artık, o desteği vermiyor. Kamuoyunda biz bunu görüyoruz. Belediyede birçok insan yıllardır aynı görevde kaldığından dolayı vatandaş umurlarında değil. Dost olarak diyorum ki tedbir almalı.”diye konuştu.

CHP VE AK PARTİ’DEN TEKLİF ALIYORUM

Kulislerde sizin de isminiz geçiyor. Belediye Başkanlığı için aday olacak mısınız?” sorusuna cevap veren Ali Genç, “Bana bu istek çok sık geliyor. Şu anda Belediye Başkanı’nın çok yakınında olanlar bile buraya gelip bana teklif ediyorlar. İşin garip tarafı hem CHP hem de AK Partililer’in isteği var. Hepsinin teveccühü var. Hepsine teşekkür ediyorum. Benim için parti önemli değil. Önemli olan Sarıyer’e hizmet verilmesidir. Bu hizmeti Şükrü Genç veriyorsa o vermeli, başkası veriyorsa başkası vermeli. Siyasetin bu tarafında bulunmak istemiyorum. Bu dışarıda kalsın ama Sarıyer için elimizden ne geliyorsa imkanlarım dahilinde yardım etmeye hazırım. Benim böyle bir düşüncem söz konusu değil. Eski bir siyasetçi olduğum için istek var. İnanıyorum ki seçimlere kısa zaman kala Sarıyer’de iyi olan siyasetçiler adaylıklarını koyar.”diye konuştu.

SARIYER’İN SORUNLARI

Genç, açıklamalarının sonunda ise Sarıyer’in sorunlarını dile getirdi. Genç, “Sarıyer’in çözülmesi gereken sorunları var. Bunlardan biri de parklarda görülen uyuşturucu kullanımı. 8 mahallenin bütün muhtarları aynı şeyi söylüyor. Mahallelerde sorun var. Park yapılıyor ise etrafı çitle kapatılmalıdır. İnsanlar gece gidince bekçi beklemeli. Kapı kilitlenmeli. Belediye parkta bir görevli bulundurabilir. Hepimiz biliyoruz ki sokaklarda işsiz çok. İnsanlara iş kapısı da açılmış olur. Ciğeri duvara asmışsınız ama o ciğeri bir kedi gelip yiyecek. Ciğeri korumak için buzdolabına koymamız lazım. İstanbul’daki belediyelerin en az bin elemanı fazladır. Kadro fazlalığı vardır. Görevlendirme yapılabilir. Bir diğer sorunumuz da park sorunu. Sarıyerli esnaf zor durumda zaten! Dükkanların olduğu yere sağlı sollu park edince sorunlar yaşanıyor. Bir terziye bile girip çıkmak istediğiniz zaman çekici hemen çekiyor ve aracınızı çekiyor.”açıklamalarını yaptı.

 LİDER KADROSU HESAP VERSİN

Genç, açıklamalarında FETÖ ile ilgili de değerlendirmede bulundu. Genç, “FETÖ denilen olaya gelince. Geçmişte herkes bu adamı yağladı balladı. Bu adamı 15 Temmuz’dan sonra gördüler. Öncekileri sil, sonrakileri koy. Ülkeyi yöneten insanlar olarak ayın 15’ine kadar bunca sene uyanamamış iseniz kötü. Siyasi partilerin hepsi dahil. Bir evlat hırsızlık yapıyorsa hesabını babasına soramadığınız gibi, FETÖ’cü deyip her önüne geleni gelişi güzel yargılamanızın mantığı yok. Sapla samanı iyi ayırmak lazım. Ülkeyi bu hale sadece FETO düşürmedi. 14 senedir mevcut olan iktidar var. En büyük sorumluluk iktidarındır. Altta insanlar acı çekmesin. FETÖ ile iştigal eden bu işin lider kadrosu hesabını versin. Meclisi bombalayan, ülkeyi karıştıran insanların bu topraklarda yaşamaması gerekiyor.”ifadelerine yer verdi.

http://www.sariyerposta.com/