Ayazağa Erkek Kur’an Kursu’nun geleneksel olarak düzenlediği ‘Hafızlık İcazet Merasimi’ halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.  
hafizlik2Sarıyer Müftülüğü tarafından Ayazağa Erkek Kur’an Kursu’nda geleneksel ‘Hafızlık İcazet Merasi’ düzenlendi. Ayazağa Merkez Camii’nde öğlen namazından önce gerçekleşen programa, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman, Beyoğlu Müftüsü Aydın Yığman, Sarıyer İlçe Müftü Vekili Harun Kalafat ve beraberinde mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve birçok STK’ların temsilcileri katıldı.

HAFIZLAR ÜMMETİ MUHAMMEDİ VEBALDEN KURTARIYOR
Programın açılışında konuşan Sarıyer Müftü vekili Harun Kalafat, Türkiye genelinde 120 bin civarında belgeli hafız yetiştiğini ve bu sayının giderek arttığını söyledi. Kalafat, Ayazağa Kur’an Kursu yöneticilerini de bu konuda yaptıkları özverili çalışmalar nedeniyle kutladı. Programda konuşan Beyoğlu İlçe Müftüsü Aydın Yığman ise, hafızlık eğitiminin önemine dikkat çekerek, “Yetişen hafızlarımızın sayesinde ümmeti Muhammed büyük bir vebalden kurtuluyor.”dedi.

hafizlik1İCAZET ALAN HAFIZLAR KUR’AN ZİYAFETİ ÇEKTİ

Ayazağa Kur’an Kursu Derneği adına konuşan İbrahim Altun’ da Ayazağa Mahallesi’nde 40 yılı aşkın bir zaman diliminde Kuran'a hizmet ettiklerini, yüzün üzerinde hafız yetiştirdiklerini söyledi. Altun, Kur’an eğitiminin ve hafız sayısının artarak devam edeceğini vurguladı. Altun, ayrıca kurstan mezun olan öğrencilerin, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca açılan imam hatiplik ve Kuran Kursu öğreticiliği sınavlarında  başarılı olup görev aldıklarını belirtti.

Daha sonra icazet alan öğrenciler, Mahsun Karakoyun, Eyüp Dilmaç, İnanç Karakoç, Metin Kaya, Sait Korkut, Ercan Görkan, Muharrem Karadayı, Gökhan Dilmaç, Kur’an-ı Kerim tilavet ettiler.

hafizlik3

 

TERÖRÜ KINADI

Merasim programında son konuşmayı İstanbul Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman yaptı. Yaman, sözlerine Beşiktaş ta yapılan menfur terör saldırısını lanetleyerek başladı. Ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozamayacaklarını belirten Yaman, bu konuda halkın çok dikkatli ve uyanık olması gerektiğini söyledi. Hain saldırıda hayatının kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet gazilere ise acil şifalar dileyen Yaman, konuşmasında hafızlık eğitiminin önemine değinerek bu müesseselerden yetişenlerin vatanına,  milletine ve bayrağına bağlı bir nesil meydana getirdiklerini kaydetti. Müftü Yaman, sözlerini hafızların yetişmesinde emeği geçen hocalara teşekkür ederek tamamladı.

http://www.sariyerposta.com/bilgic-lanetliyor-siddetle-kiniyorum/