3Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılını dönümü nedeniyle Ardahan Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen gecede aralarında siyasetçi, sanatçı, işadamı, STK temsilcisi, belediye başkan adayı ve basın mensuplarının bulunduğu yüzlerce kişi bir araya geldi.

Şişli Salon Figaro'daki Ardahan'ın 93. kurtuluş yıldönümü kutlama organizasyonunu gerçekleştiren Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDA-FED) Dayanışma gecesinde konuklara yöresel yiyecekler kaz, çeçil peyniri, pişi ve tandır ekmeği ikram edildi. Yaklaşık bin beş yüz davetlinin katıldığı gecede sahne alan ve birbirinden güzel oyunlarıyla renk katan Kafkas Halk Dansları Topluluğu büyük alkış aldı.

Sunuculuğunu Meryem Kızılırmak'ın yaptığı gecede Halk Müziği sanatçıları Özkan Aras, Burhan Yıldırım ve Mehmet Kılıç sahne aldı.

26113Gecenin açılış konuşmasını yapan Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Güven Doğruyol,  30 Mart yerel seçimlerinde hemşerilerinin desteklenmesini istedi. Federasyon üyelerini tek tek sahneye çağırarak teşekkür eden Güven Doğruyol , Ardahan'ın kalkınması, göçün durması, sınır kapılarının açılması, havaalanının faaliyete geçmesi, güçlü Ardahan lobisinin oluşması için herkesi birlik ve beraberliği davet etti.

Gecede bir konuşma yapan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, "CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Gürbüz Çapan'a yapılan her şeyi gördünüz. Esenyurt için tüm Ardahanlılardan destek bekliyorum. Hepimiz birlik ve beraberlik içinde olmalıyız" dedi.

26119Gecenin konuklarından CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'e ARDA-FED Başkanı Güven Doğruyol tarafından anı plaketi verildi. Sarıgül Yaptığı konuşmada, "Bütün Ardahanlı dostlarımın desteğini bekliyorum. Geçen yaz aylarında Ardahan, Damal ve Göle'yi ziyaret ettim. Ardahanlıların sıcaklığını gördüm. Ben herkesin başkanı olacağıma söz veriyorum. Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir yiğidi kurtarır. O yiğit benim. Siz beni kurtarın, ben de Ardahan'ı kurtarayım" dedi.

26122Geceye Ardahan Milletvekili Enser Öğüt,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül,  Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Esenyurt Belediye Başkan Adayı Çetin Çapan, MHP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız,  Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, MHP Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Öztürk Balcı, DSP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Saadet Garan, Aykut Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Kaya ile birçok tanınmış kişi katıldı.