Haber: Ahmet Cirik

Girişimci kadınların yoğun olduğu bir semt olan Zekeriyaköy, Türk Kadınlar Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Topuk Sesleri Platformu kermesi ile Artgale Sanat Atölyesi tarafından düzenlenen Tasarım ve Sanat Şenliğine ev sahipliği yaptı. Garanti Koza Kapalı Çarşı’da yapılan iki farklı etkinlikte stant açan kadınlar, el emeği göz nuru ürünlerini sergilediler. Etkinliğe katılarak, buradaki kadınlarla bir süre sohbet eden Belediye Başkanı Şükrü Genç, çarşıda sanat atölyesi işleten Sarıyer Posta Gazetesi yazarları Ayşe Sokullu ve Ayşe Topçu’yu ziyaret etti.

Genç: Zekeriyaköy’ün makus bir talihi var

Ziyaretin ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Başkan Genç, kadınların, dünyanın her yerinde üretken olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Özellikle Zekeriyaköy’de kadınlarımızın karşılığını tam manasıyla alamadıkları inanılmaz emekleri var. Biz belediye olarak destek vermeye çalışıyoruz. Zekeriyaköy’ün makus bir talihi var. Maalesef Zekeriyaköylüler, buradaki çarşıya gelmiyor. Zaman zaman bu konuyu tartışıyoruz, anketler de yaptık. Ancak bir cevap alamadık” dedi.

“Bir dönem daha başkanlık yaparsam…”

Zekeriyaköy’de yaşamı canlı hale getirmek istediklerini anlatan Şükrü Genç, “Bir dönem daha belediye başkanlığı yaparsam, en önemli hedeflerimden biri Zekeriyaköy olacak. Halkın yaşama daha çok katıldığı bir Zekeriyaköy arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Emeğin olduğu her yerdeyiz”

Başkan Genç, kadınların inanılmaz bir emeği olduğuna vurgu yaparak şunları kaydetti: “Biz emeğin olduğu her yerde olmaya çalışıyoruz. Burada verilen emeklerin yanında inanılmaz bir istek de mevcut. Dolayısıyla bizler de elimizden geldiğince katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu tür sergilerin olduğu her yer insanımızı, özellikle de kadınlarımızı mutlu ediyor.”

“Bizim için olmazsa olmaz”

Kadınların, yaşamın her alanında en önde olması için çalıştıklarını belirten Başkan Şükrü Genç, “Sarıyer Belediyesinin destekleriyle her yıl 5 bine yakın kadın el emeğiyle çok önemli şeyler üretiyor. Bu bizim için olmazsa olmaz. Çünkü kadınların sorumlulukları, yaşama bakışları, ısrarları çok daha farklı” şeklinde konuştu.