Sarıyer Belediyesi'nin kent kültürü ve yaşam dergisi olan Yeşil Martı'nın kapağında ünlü şair Sarıyerli Yahya Kemal Beyatlı yer aldı.

Edebiyat çevrelerince takip edilen bir dergi haline gelen Yeşil Martı'nın bu yılki son sayısında kapak konusu Yahya Kemal Beyatlı oldu. Sinemanın çilekeşleri konulu bir araştırmanın yer aldığı dergide, beyaz perdenin emektarlarının yaşamlarına mercek tutuldu. Sarıyer'in asırlık görkemli yapıları ve sefarathaneler ile ilgili öyküler de Yeşil Martı'da okuyucuyu bekliyor. Hakan Günday söyleşisi, Vecdi Çıraoğlu'nun öyküsü, Abdülhak Şinasi Hisar'ın portresi de derginin dolu içeriği arasında.

"DERGİ, EDEBİYAT DOSTLARININ ALIŞKANLIĞI HALİNE GELDİ"


Derginin yeni sayısıyla ilgili olarak duygularını kaleme alan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, derginin edebiyat dostlarının alışkanlığı haline geldiğini belirtti. Geçen ayki sayıda İstanbul sevdalısı Orhan Veli'yi andıklarını hatırlatan Genç, "İstanbul'a Dün Bir Tepeden Bakan' Yahya Kemal Beyatlı kapak konumuz" ifadelerini kullandı. Beyatlı'nın İstanbullu olmasının yanı sıra daha da önemlisi Sarıyerli olduğunu kaydeden Genç, şunları vurguladı: "Yahya Kemal, aslında derginin bir sayısına değil, kalın ciltli ansiklopedi fasiküllerine bile zor sığar. Sessiz Gemi'nin dizelerine imza atan bir şair olmak herkese nasip olmayan bir şey."