DSCF3260Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç Kilyos’ta hizmete açtığı parktaki cimnastik aletlerini önce kendisi kullanarak test etti.

Sarıyer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Kilyos’ta daha önceden yapılan 3 parkta yenileme çalışması yaparken, bunlara ilaveten 3 tane de yeni park yaptı. Parklar için Kum Zambakları Parkı’nda toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılış töreni Sarıyer Belediyesi’nin açtığı müzik kursunda yetişen Ferdi Baysan’ın keman ezgileriyle başladı, ardından çocuklardan oluşan Ateş DSCF3264Halk Dansları Topluluğu modern dans gösterisi sundu.

MUHTARDAN  BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

Kilyos Mahalle Muhtarı Şevki Bezaroğlu burada yaptığı konuşma, çağdaş bir ülkede olması gereken modern jimnastik aletleriyle donatılmış parkların Kilyos’a kazandırılmış olmasından duyduğu mutluluğu ifade etti. Bezaroğlu, “Halkın sosyal dokusuna hitap eden bu güzel parkların kurulmasını sağlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve çalışma arkadaşlarına şükranlarımı bir borç bilirim” dedi.

BAŞKAN GENÇ: “BULDUĞUMUZ HER BOŞ ALANI PARK YAPIYORUZ”3

Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kurulan atölyeler sayesinde maliyetinin çok altında üretim yaparak Sarıyer’e 4.5 yılda 80’in üzerinde ve toplam 94.179 metrekare park ve yeşil alan kazandırdıklarını söyleyen Belediye Başkanı Şükrü Genç ise konuşmasında, Kilyos’un yeşili ve doğasıyla zengin bir yer olmasının halkın istifade edebileceği parkların yapılmasına engel teşkil etmediğini belirtti. Genç. “Önemli olan; halkla beraber, birlikte karar verilerek projeler üretmek ve birlikte inşa etmektir. Eskiden özel kişilere kiralanmış belediye arazilerini sözleşmeleri biter bitmez başka birilerine kiraya vermek yerine halkın ortak kullanabilecekleri Yaşam Evleri, Semt Evleri ve parklar gibi yapılara dönüştürdük. Çünkü bizim için varsa yoksa halk, gerisi benim için yalan” diye konuştu.

2SEVGİ ATALAY’A KUM ZAMBAĞI TABLOSU HEDİYE EDİLDİ

Kilyos Çevre Koruma Derneği Başkanı Güler Sönmez ise 1998 yılından beri özlemle bekledikleri parklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi ve belediye çalışanları adına Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay’a Kum Zambağı tablosu hediye etti. 

Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeleri, başkan yardımcıları, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda yurttaşın katıldığı toplu açılış töreniyle hizmete giren Kum Zambakları, Seymen Ağa ve Güven Sokak Parklarının yanı sıra yenilenen Abdullah Kaya, 75. Yıl ve Mavi Su 1Parkı’nın açılış kurdelesini CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Mahalle Muhtarı Şevki Bezaroğlu ve çocuklarla birlikte kesen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ardından Kilyos’ta mahalle sakinleri ve esnafıyla bir araya gelerek sohbet etti.

Şükrü Genç parkın açılış kurdelesini çocuklarla birlikte kestikten sonra parkta incelemede bulundu. Genç bu arada jimnastik grubundaki aletlerden birini önce Kilyos Muhtarvekili Şevki Bezaroğlu, ardından da CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz’le birlikte kullanarak test etti.