hilal 057

Sarıyer Sarı Platform Derneği’nde düzenlenen, Cemile Savaş’ın ‘Yamalı Hayatlar’ adlı kitabının imza gününe katılan Garipçe Köyü muhtar adayı Elvan Aslan, Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu ile bir araya geldi.

Garipçe de muhtar adayı olduğunu Levent Pehlivanoğlu ile paylaşan Aslan şunları söyledi; “Garipçe Turizm cenneti ve üçüncü köprü projesiyle beraber gittikçe daha çok gelişiyor. 23 senedir Garipçe Köyü’nde yaşıyorum ve artık bazı şeylerin değişmesini istiyoruz. Garipçe Köyü’nün daha düzenli, daha gelişmiş bir yer olması gerekiyor ve bunun için de Garipçe’ye bir kadın elinin değmesi şart. Daha önce kent konseyiyle ilgili birçok çalışmam oldu. Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu’nda da görev aldım.  ‘Yaşadığım yer ile ilgili ne yapabilirim? Nasıl buraya katkı sağlayabilirim’ soruları benim çıkış noktam oldu. Kendime güveniyorum” dedi.

Garipçe’nin sorunlarını bildiğini belirten Aslan, “Sorunların nasıl çözülebileceğini de biliyorum. Kooperatif, dernek ve muhtarlık bu üçü ortak bir çalışma yaparsa Garipçe çok nezih bir yer haline gelebilir. Kıyı kesiminde yaşanan bazı olumsuzluklar var bunlar ile ilgili de gerekli önlemleri alacağız” diyerek muhtar adaylık çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Muhtar adaylığı yolunda kendisine olan öz güveni ile yola çıktığını belirten Aslan,  “Hayatın her alanında aktif rol alan bir kadın olarak, eğer Garipçe köyü sakinleri bana inanır, güvenir ve imkan verirler ise muhtarlıkta da kadınların yapabileceği çok şeyin olabileceğini herkese ispatlamak istiyorum. Gençlerin ve kadınların muhtarlık, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve milletvekilliği konusunda önünün açılıp, bu alanlarda daha aktif rol alması gerektiği kanaatindeyim” diyerek muhtarlık adaylığı konusunda iddiasını ortaya koydu.

Sarıyer Posta Gazetesi olarak Elvan Aslan’a muhtarlık yolunda başarılar diliyoruz.