1Önceki akşam Anadolu yakasından gelip, İstanbul Boğazı’nı yüzerek geçen bir sürü domuz Rumelikavağını bastı, vatandaşlar domuz sürüsünü fok balığı sandı.

Anadolu Kavağı’ndan Sarıyer’e geçtikleri iddia edilen 20 kadar domuz, vatandaşların panik yaşamasına yol açtı. Şehir efsanesini andıran olay nedeniyle şaşıran vatandaşlar, “köprü nedeniyle ormanı yok ediyorlar, domuzlar da şehre iniyor” dediler.

MUHTAR CEVDET BAYRAKTAR: “DENİZDEN GELEN DOMUZU İLK KEZ GÖRDÜK”

Denizle orman arasında kalan bir yerleşim alanı olduğundan daha önce de aç kalan domuzların gelmesi olaylarıyla sık karşılaşan Rumelikavağı sakinleri olayı muhtar Cevdet Bayraktar’a bildirdiler.

2Mahalleye gelen domuzlarla ilgil, “Sokak köpekleri gibiler. İstedikleri yere sürü olarak odaklanabiliyorlar” şeklinde yorum yapan Muhtar Cevdet Bayraktar, “Mahallemize domuz gelmesine alışığız ama denizde gelenleri de ilk kez gördük. Konuyu avcılık kulüpleri ile de görüştük ancak bir anlam veremediler” dedi.

Domuzları fark ederek tekneyle yanlarına giden balıkçı Cemal Bağlar ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Akşam saatlerinde denizde bir karartı gördük. Fok balığı zannettik. Tekneyle yanlarına gittiğimizde anneli yavrulu 10 kadar domuz gördük. Ancak dişleri çok keskindi. Yaklaşamadık. Onlar da yüzerek Anadolu Kavağı’ndan karaya çıktılar.”

ŞÜKRÜ GENÇ: “YABANİ HAYVANLARIN YAŞAM ALANI YOK EDİLİYOR”

3Rumelikavağı’nı basan domuz sürüsü ile ilgili Sarıyer Posta’ya konuşan Belediye Başkanı Şükrü Genç ise olayı trajikomik olarak yorumladı. Genç, “Koskoca boğazı geçip, Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçmişler. Gören balıkçılar fok balığı sanmış. Karaya çıktıklarında insanlara zarar verebilirlerdi. Daha sonra ormanlık alana gitmişler. Bunun tek nedeni köprü bağlantı yolları nedeniyle ormanlık alandaki ağaçların kesilmesi ve yabani hayvanların yaşam alanlarının yok edilmesidir” dedi.