Sarıyer’in tanınan ve sevilen doktorlarından Ahmet Nabi Kızmaz, cerrah olarak tıp alanında gösterdiği başarıyı, edebiyat alanına taşıdı. Op. Dr. Kızmaz, ilk kitabı Çiçekler Karda da Açar ile edebiyatseverlerin karşısına çıktı.


Türkiye’de tiroid hastalıkları ve cerrahisi alanındaki çalışmalarıyla ün kazanan Op. Dr. Ahmet Nabi Kızmaz, Sarıyer Posta Gazetesini ziyaret ederek, ilk kitabı Çiçekler Karda da Açar’ı anlattı. Uzun yıllara dayanan tecrübesiyle edebiyat severlerin karşısına çıkan Kızmaz, ilk görev yeri olan Hakkari Yüksekova’dan yola çıkarak, Türkiye’nin güneydoğu sorununu ve Ortadoğu’nun 100 yıllık anlaşmazlıklarını ele alıyor.

İdealist bir doktorun kaleminden


Kızmaz, yazdığı kitapta masum gösteriler ardında ülkemizde oynanan oyunlara idealist bir doktorun penceresinden edebiyatçı gözüyle bakıyor. Mesleğinde 45 yılı deviren Op. Dr. Ahmet Nabi Kızmaz, bir hekim için gönüllü hizmetin ne kadar önemli olduğunu, genç doktorların kulağına fısıldıyor.

Genç kuşaklara 100 yıllık mesaj


Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na imzalı kitabını hediye eden Op. Dr. Kızmaz, “100 yıl sonra bugün yaşadığımız olayların, Osmanlı İmparatorluğunun parçalanmasıyla tarihe mal edildiğini ve bir asrın sonunda Ortadoğu’da hesapların tekrar masaya konulduğunu görüyoruz. Hedefim genç kuşaklara Türkiye’nin dünü bugünü ve yarını hakkında mesaj vermek” diye konuştu.