can1Sarıyer Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde gerçekleştirilen tören ve şehit ailelerine gösterilen ilgi ile ne Çanakkale şehitlerini ne de ondan sonrakileri unutmadığımızı ve hiçbir zaman da unutmayacağımızı gösterdik.

İstanbul’u işgal etmek isteyen düşmana ait deniz ve kara kuvvetlerini Çanakkale’de durdurup, geçmelerine izin vermeyen Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kazandığı zaferi kutlamak için Ufuk Okulları’nda bir tören düzenlendi. Terör olaylarında şehit olan asker ve polis ailelerinin de davet edildiği törene Kaymakam Ömer Karaman, İlçe Jandarma Komutanı Fırat Işık, Belediye Başkan Yardımcısı Recep Yel, Emniyet Müdürü Murat Karakaya,Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Kaymakamlığa bağlı daire müdürleri, BBP Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Koç ve yönetim kurulu üyeleri, okul müdürleri, muhtarlar ve öğrenciler katıldı.

can2

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GÜLTEKİN: “BİZ BU VATAN İÇİN CANIMIZI VERİRİZ”

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende önce Ufuk Okulları Müdürü Gürhan Aldemir, 18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitleri Anma Günü’nün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ardından Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin kürsüye davet edildi. Gültekin konuşmasında Çanakkale’yi geçilmez eden Türk askerinin 250 bin şehit verdiğini belirterek, o günkü ulusal birlik ile bugün yaşananları kıyasladı ve “O zaman Türklük, Kürtlük, Alevilik diye bir ayrım yoktu. Şimdi ne oldu da hepimiz birbirimize düştük?” diye sordu. Dış güçlerin namertlik yapıp, bizi içten çökertmeye çalıştığını ifade eden Gültekin, “Düşman namert.. Namertlik yapıp, bizi birbirimize düşürdüler. Toprağa su düşer çamur olur, kan düşer vatan olur. Bu vatan bizim için çok kıymetli. Biz bu vatan için canımızı veririz” dedi.can4

RECEP YEL: “DIŞ GÜÇLERİN TAHRİKLERİNE KAPILMAYALIM”

Belediye Başkan Yardımcısı Recep Yel ise yaptığı konuşmada 98 yıl önce birlik ve beraberlik içinde düşmanla savaşıldığını belirtip, bu gün de bunun devam etmesi için dış güçlerin tahriklerine kapılmamamız gerektiğini söyledi.

KAYMAKAM KARAMAN: “ŞEHİTLERİMİZ SAYESİNDE VARIZ”

can3

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü nedeniyle, teröre verdiğimiz şehitlerin ailelerini de unutmadıklarını ve onlar için özel bir program hazırladıklarını söyleyen Kaymakam Ömer Karaman ise, “Şehitlik toplum olarak bizim dinimizde, kültürümüzde, gelenek ve göreneklerimizde var olan bir olaydır. Şehitlik mertebesine ulaşmaktan gurur duyarız. Çanakkale’de de öyle olmuştur. Düşman siperiyle arasında 8 metre bulunan Türk askeri öleceğini bile bile öne atılmış, boğaz boğaza savaşmıştır. Biz şu an varsak onların sayesinde varız, onların sayesinde özgür ve bağımsızız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.can5

Kutlama töreninde Ufuk Okulları’nda bir öğrenci Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırıp, onun ağzından yaşananları ve verilen kararları aktardı. Ardından okul öğrencileri bir konser verdi

ŞEHİT AİLELERİ İÇİN BOĞAZ TURU DÜZENLENDİ

Sarıyer Kaymakamlığı tarafından 18 Mart’ta ayrıca şehit aileleri için boğaz turu düzenlendi. Köksallar Tur’un sahibi Göksal Tosun’un ücret almadan yaptırdığı geziye katılanlar Sarıyer Merkez’den başlayıp, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne kadar İstanbul Boğazı’nın her iki kıyısını denizden görme imkanı buldu.

can11

Kaymakam Ömer Karaman, Jandarma Komutanı Fırat Işık ve Emniyet Müdürü Murat Karakaya, geziye katılan şehit aileleri ile yakından ilgilendi. Kaymakam Karaman’ın eşi Zeynep Karaman ile Jandarma Komutanı Fırat Işık’ın eşi ve Kaymakamlık Yazıişleri Müdürü Birsen Tosun ve Nüfus Müdürü Sevgi Arıkan da şehit eşlerine özel ilgi gösterdi.

Şehit ailelerine özel boğaz turuna İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Erdoğan, Kaymakamlık daire müdürleri, BBP İlçe Başkanı Hüseyin Koç ve parti yöneticileri, Merkez Mahallesi Muhtarı Ömer Akyüz, Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar ve basın mensupları katıldı. Gezi sırasında şehir ailelerine ve diğer konuklara teknede pişirilen ızgara ikram edildi.can12

İKİ ŞEHİTİN AYNI KADERİ PAYLAŞAN EŞLERİ BULUŞTU

18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitleri Anma Günü düzenlenen tören ve tekne gezisi farklı zamanlarda ve farklı yerlerde şehit olan iki polis memurumuzun eşlerinin buluşmasına da sahne oldu. 26 Mayıs 1990’da Diyarbakır’da şehit olan 2 çocuk babası Ahmet Karaal’ın eşi Zekiye Karaal ile üç ay kadar önce İstanbul Gaziosmanpaşa’da şehit edilen Hayrettin Daştan’ın 7 aylım hamile eşi Aydan Daştan’ın buluşması duygulu sahnelere neden oldu. Şehit polis eşi Zekiye Karaal, kendisiyle aynı kaderi paylaşan Aydan Daştan’a, “Eşim şehit edildiğinde ben de senin gibi ikinci çocuğuma hamileydim. Zor günler yaşadım. Çocuklarıma hem anne hem baba oldum. Önce Allah’a sonra aileme sığındım ve acılarımı bastırmaya çalıştım. Allah sana da yardım etsin” dedi.

can10

KAYMAKAM VE JANDARMA KOMUTANININ EŞİ DE ŞEHİT AİLELERİYLE İLGİLENDİ

Anma töreni ve tekne gezisine babası Halil Rıfat Madan, annesi Hatice Madan, 3 yaşındaki kızı Elifsu Madan ve kayınbabası Hayrettin Daştan ile katılan Aydan Daştan’la Kaymakam Ömer Karaman ve eşi, Jandarma Komutanı ve eşi ile İlçe Emniyet Müdürü Murat Karakaya da yakında ilgilendi. Karakaya şehit polis eşi Zekiye Karaal’la da sohbet edip, çocuklarının ve kendisinin bir sorunu olup olmadığını sordu.

Kaymakam Ömer Karaman, Sarıyer Merkez Mahallesi’ndeki ana caddeye adını veren Şehit Mithat Yılmaz’ın babasının da bulunduğu geziye katılanlara günün anısına özel hediyeler vererek, katıldıkları için teşekkür etti. (Tuncay DAĞLI)