Adalet ve Kalkınma Partisi Sarıyer İlçe Teşkilatı, Kadir Gecesi verdiği iftar yemeği ile Sarıyer ve Türkiye’nin önemli iş adamlarını bir araya getirdi. İş adamlarına yönelik yapılan iftara siyaset dünyasından da birçok isim katıldı.

AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı Fuat Paşa Yalısı’nda verdiği iftarda iş dünyası ile bir araya geldi. Kadir Gecesine de denk gelen iftarda önemli mesajlar verildi. Sarıyer ilçe protokolünün tam kadro katıldığı iftara, AB Bakanı Volkan Bozkır, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Ak Parti MKYK Üyesi Ethem Sancak, eski İç İşleri Bakanı Mehmet Ağar, eski Sarıyer Belediye Başkanı Sedat Özsoy, Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve TASK Başkanı Ali Düşmez, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç ve ilçe yönetimi, iş adamı Ali Ağaoğlu’nun yanı sıra Ali Rıza Zaman, Ömer Gülüşür, Hamit Cevahir, Sarıyerli muhtarlar, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.

Gecenin sunuculuğunu yapan AK Parti Sarıyer İlçe Yöneticisi Cengiz Tekin, “Sayın bakanım, değerli parti yöneticilerim ve Sarıyer’imizin büyümesine yardımcı olan sevgili iş adamlarımız, sanatçılarımız hepiniz bu anlamlı geceye hoş geldiniz.” diyerek geceyi açtı.

“RAMAZAN HOŞGÖRÜ AYIDIR”

Açılış konuşmasını Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar yaptı. Konukları selamlayarak konuşmaya başlayan Bayraktar, “Bu manidar akşamda, sizlerle birlikte iftar sofrası etrafında olmaktan çok memnunum. Biliyorsunuz Ramazan ayını uğurlamak üzereyiz, Ramazan ayı rahmet muhabbet hoşgörü ayıdır. Ramazan manevi atmosferimizi süsleyerek geldi, kapımızı çaldı. Bizde onu misafir ettik, şimdi uğurluyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZİ KAOSA SÜRÜKLEMEK İSTEDİLER”

Ülkenin içine düştüğü duruma değinen Bayraktar, “Maalesef Ramazan ayının güzelliklerinden nasibini almayanlar var, onlara baktığımızda son 10 yıldır bazen ekonomik bazen siyasi bazen de toplumsal olarak ülkemizi kaosa sürüklemek istediler. 15 Temmuz bunun bir örneğiydi ama bu milletin gösterdiği dirayet, sergilediği birlik, beraberlik, kardeşlik ruhu sayesinde ateş çukuruna yuvarlanmaktan kurtulduk. Tarihin en şerefli işini yapan milletimize şükranlarımı sunuyorum. Bu milletin bir ferdi olmaktan iftihar ediyorum. Bu duygu ve düşünceler ile bayramınızı tebrik ediyor, bu güzel organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

“RAMAZAN KALP KIRMAMAK DOST KALMAKTIR”

Salih Bayraktar’dan sonra selamlama konuşması yapan Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, “Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi’nde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum.” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Ramazan ayı birçok yönüyle çok önemli, Ramazan dediğimiz zaman ilk akla gelen yardımlaşma, sabır ve metanettir. Ramazan kalp kırmamak, küs olmamaktır. Ramazan tebessümdür, saygıdır, paylaşmaktır. Bu güzel günlerin milletimiz, ülkemiz ve İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu güzel akşamda bizleri siz ile buluşturan, başkanıma, çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyor, daha nice Ramazan günlerinde birlikte olma temennisi ile hepinizi selamlıyorum.”

“BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Sarıyer Kaymakamı Bilgin’in ardından söz alan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “İstanbul bir sevgi şehri ve biz bugün itibariyle İstanbul’da iki buçuk milyon vatandaşımız ile iftar sofralarında buluştuk. Farklı ideolojiler, farklı siyasi görüşlerden binlerce ailenin evine konuk olduk. Yaşadığımız coğrafyada dünya yeniden şekillenirken, bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bugün buraya bu duygularla gelen herkesi, partim ve davam adına selamlıyorum.” diye konuştu.

“YENİ TÜRKİYE’Yİ BERABER KURDUK”

15 Temmuz sonrası Türkiye’ye değinen Temurci, “16 Temmuz sonrası, birbirine kenetlenmemiz gereken yeni bir dönemdeyiz. 80 milyon insan şunu düşünmeli ‘Eğer o FETÖ alçakları başarılı olsaydı şuan ne durumda olurduk.’ Bu millet göğsünü tanklara siper etti. Yeni Türkiye’yi bu milletle beraber kurduk. Bu ülkenin tökezlemeye tahammülü kalmadı. Bunun için İstanbul Teşkilatı olarak Türkiye’nin 25 bölgesinde faaliyet yürütüyoruz. Gittiğimiz her yerde şunu gördük ki bu iftar sofraları kuruldukça, milletimizin birlik beraberliği sürdükçe bu topraklarda kardeşlik devam edecek.” dedi.

"ARTIK GÖZYAŞI DURSUN"

Ortadoğu da ki gelişmelere de değinen Temurci, “Bu güzel gecede ellerimizi açalım ve sadece Türkiye’de ki değil Ortadoğu da ki mazlumlar, mağdurlar, yetimler içinde dua edelim. Bu sofraları dua sofralarına dönüştürelim. Ortadoğu coğrafyasında ki akan ve gözyaşı artık dursun.” ifadelerini kullandı.

“SARIYER’İ YENİDEN ESKİ GÜNLERİNE DÖNDÜRMELİYİZ”

Temurci’den sonra konuşma yapan Ak Parti MKYK üyesi Ethem Sancak, “Sarıyer İstanbul’un en nadide ilçesidir. Son 15 senede ki değişime Sarıyer’de ayak uydurmaya çalıştı. Fakat şunu fark ettim ki Sarıyer’in, Ak Parti’nin yerel yönetim mantığı ile yönetilmeye ihtiyacı var. Sarıyer’i imparatorluk tarihinde ki yerine tekrar taşımalıyız. Bunu başarmak sadece Sarıyerli arkadaşlarımızın değil hepimizin görevi olmalıdır.” dedi.

“BU ZOR ZAMANLARDA BİRLİK OLMALIYIZ”

İftar yemeğinde kapanış konuşmasını yapan Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır ise şunları söyledi, “Burada birçok dostum var fakat ben Ahmet Özal, Mehmet Ağar, Ethem Sancak ve Ali Ağaoğlu ile aynı masada oturmaktan gurur duydum. MHP İlçe Başkanı ve yönetimine de teşekkür ediyorum. Türkiye’nin içinde olduğu bu zamanlarda bizim bir arada olmamız, birbirimize kenetlenmemiz çok büyük önem arz ediyor. Ümit ediyorum ki bu gece burada sergilenen birlikte siyaset yapma arzusu bütün partilerimiz için geçerli olur.” diye konuştu.

“TÜRKİYE HER ŞEYE RAĞMEN GELİŞİYOR”

Dünyanın zor günlerden geçtiğine değinen Bozkır, “Bütün kıtalarda büyük sıkıntılar yaşanıyor ama Türkiye bütün bu sıkıntılı ortama ve kötü günler yaşamamızı isteyenlere rağmen bu badireden yüzünün akıyla çıkacak. Dünyada %5 büyüme hızı dediğimizde herkesin ağzının suyu akar, %5 büyüme hızını onlarca yıl göremeyecek birçok devlet var. Fakat Türkiye son bir yılda yaşadığı bütün sıkıntılara rağmen büyüme hızını geliştiriyor.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AK PARTİ SARIYER’DE İŞ ADAMLARI İLE BULUŞTU